Makaron produkowany jest na bazie mąki, wody oraz bardzo często też jaj. Wówczas uzyskiwany jest tzw. makaron jajeczny. Nader często dodawane są jeszcze inne przyprawy. Przykładowo czasami można się spotkać z czerwonym makaronem. Czemu zawdzięcza właśnie ten kolor? Otóż bardzo często dzieje się tak za sprawą dodania ususzonych papryczek chili. Dlatego makaron charakteryzuje się przede wszystkim istnieniem wielu odmian oraz wariantów, co sprawia, że kuchnia może mieć jeszcze wiele twarzy.
Blog psychologiczny Into Self jest miejscem, gdzie znajdzies...
Na temat chorób neurologicznych wiadomo już dużo jednak nie...
Szukasz informacji dotyczących sportów ekstremalnych? W taki...
Świat i historia jego powstawania to bardzo ciekawy temat. J...
Dla jak najdłuższego zachowania młodości a także urody kobie...
Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.
Właściciel serwisu gromadzi i przetwarza dane o użytkownikach (w tym dane osobowe) w celu realizacji usług za pośrednictwem serwisu. Dane są przetwarzane zgodnie z prawem i z zachowaniem zasad bezpieczeństwa. Przetwarzanie części danych może być powierzone innym partnerom.